Rusija napala energetske objekte u pet ukrajinskih regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2024, 08:35

Rusija napala energetske objekte u pet ukrajinskih regiona

Ruska vojska napala je rano jutros energetska postrojenja u pet regiona Ukrajine, saopštio je ukrajinski ministar energetike Ukrajine German Galuščenko.

Prema njegovim rečima, napadnuti su energetski objekti u Zaporoškoj, Dnjepropetrovskoj, Donjeckoj, Kirovogradskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti, prenosi Unian.

Ukrajinski ministar je rekao da se posledice napada utvrđuju i da se radi na njihovom otklanjanju.

Unain navodi da je napad izveden >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << strateškim bombarderima Tu-95MS i raketama "kalibar".

Ukrajina: Rusija lansirala 100 raketa i dronova tokom napada, oboren 81 cilj

Ukrajinska vojska oborila je danas 81 ruski vazdušni cilj od 100 projektila i dronova kojima su ruske snage napale energetska postrojenja u pet regiona Ukrajine, saopštio je komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk.

On je na svom Telegram Kanalu naveo da je ruska vojska lansirala 53 rakete različitih tipova i 47 bespilotnih letelica, odnosno dronova "Šahed", a da su ukrajinske snage oborile 35 raketa i 46 dronova.

Među oborenim raketama su i četiri krstareće rakete "Kalibar" i jedna krstareća raketa "Iskander-K", napisao je Oleščuk.

Ukrajinski ministar energetike Ukrajine German Galuščenko izjavio je prethodno da su ruske snage jutros napale energetske objekte u Zaporoškoj, Dnjepropetrovskoj, Donjeckoj, Kirovogradskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti.

Ukrajinska energetska kompanija DTEK saopštila je da su tokom napada pogođene dve njene termoelektrane i da su "ozbiljno oštećene", prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASOVNI NAPAD NA UKRAJINU Rusi sručili krstareće rakete na pet regiona, podignuti POLJSKI I SAVEZNIČKI AVIONI

Izvor: Blic, 01.Jun.2024

Ruska vojska napala je rano jutros energetska postrojenja u pet regiona Ukrajine, saopštio je ukrajinski ministar energetike Ukrajine German Galuščenko.

Nastavak na Blic...

Serija eksplozija u ruskom gradu Belgorod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2024, 06:40

U ruskom gradu Belgorodu jutros je odjeknula serija eksplozija, nakon što je proglašena vazdušna opasnost, prenosi RIA Novosti...Upozorenje na vazdušnu opasnost je kasnije ukinuto...U gradu se čulo više eksplozija različitog intenziteta i zatresla su se stakla na zgradama, navodi ruska agencija...Gubernator...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.