UKRAJINSKA KRIZA Bajden tvrdi da je zaustavio Putina i veruje da će pobediti Trampa; ruski Iskanderi uništili dva Patriota

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2024, 08:35

UKRAJINSKA KRIZA Bajden tvrdi da je "zaustavio" Putina i veruje da će pobediti Trampa; ruski Iskanderi uništili dva Patriota

Rat u Ukrajini – 865. dan. Najintenzivnije borbe vode se u donjeckom pravcu. Američki predsednik Džozef Bajden je u intervjuu za Ej-Bi-Si istakao da je on taj koji je zaustavio Putina. I pored promene vlasti, Velika Britanija će ostati saveznik Ukrajine, a pomoć države će se samo povećavati, smatra Kijev.

Prema njegovim rečima, Britanija ne samo da će ostati blizak saveznik Ukrajine, već će povećati pomoć i poboljšati odnose sa našom zemljom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Nastavljaju se borbe na istoku Ukrajine, anajintenzivniji su sukobiu hersonskom, harkovskom, dnjepropetrovskom, nikopoljskom i donjeckom pravcu, gde je u poslednja 24 sata poginulo najmanje 13 osoba. Ruska vojska ističe da napreduje u Donjeckoj oblasti.

Šta Kijev očekuje od promene vlasti u Britaniji

I pored promene vlasti, Velika Britanijaće ostati saveznik Ukrajine, a pomoć države će se samo povećavati, mišljenje je savetnika šefa kancelarije predsednika Volodimira Zelenskog, Mihaila Podoljaka.

"Velika Britanija je bezuslovni saveznik Ukrajine. I neće biti promena, bez obzira ko formira vladu – konzervativci, torijevci ili laburisti. Za Britaniju je izuzetno važno da Ukrajina pravilno vodi ovaj rat, da u njegovom finalu dobije pošten mir. , i da je reputacija Rusije srušena na nulu jer su to pretnje ne samo kontinentalnoj Evropi, već i Britaniji i globalnom svetskom poretku“, naglasio je Podoljak.

Više od 100.000 Ukrajinaca ostalo je bez struje u Sumskoj oblasti posle ruskog napada na energetsko postrojenje u ovom području. U toku su radovi na ponovnom uspostavljanju isporuke električne energije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kaže da su uspeli da vrate 3.310 ljudi iz ruskog zarobljeništva, te da će nastaviti da učestvuju u razmenama vojnih zatočenika.

Dalje od borbi,zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov tvrdi da bi moglo da dođe do "izvesne specifikacije" u ruskoj nuklearnoj doktrini zbog dalje eskalacije situacije za koju su odgovorni, kako kaže, protivnici Moskve.

Sa druge strane, poljski ministar policije Tomaš Simonijak navodi da će najvažnija pitanja tokom predstojećeg samita NATO u Vašingtonu biti vezana za odbranu Ukrajine i jačanje istočnog krila Alijanse.

Takođe, Estonija je Kijevu isporučila sisteme protivvazdušne odbrane kratkog dometa "mistral", u sklopu paketa vojne pomoći vrednog 20 miliona evra.

Bajden tvrdi da je "zaustavio" Putina i veruje da će pobediti Trampa

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je on "zaustavio" vladara Ruske Federacije Vladimira Putina.

Tokom intervjua zaEj-Bi-Si, Bajden je podršku Ukrajini i ujedinjenje više od 50 saveznika oko pomoći Ukrajini nazvao jednim od glavnih dostignuća njegovog predsedavanja.

Takođe je insistirao da je u dobroj formi i da će moći da pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima.

Na pitanje voditelja da li bi želeo da se podvrgne nezavisnom lekarskom pregledu, koji bi uključivao neurološke i kognitivne testove, Bajden je odgovorio da se „svakog dana“ podvrgava kognitivnom testu.

"Sve što radim. Znate, ja ne vodim samo kampanju, ja upravljam svetom. Ne želim da ovo zvuči hiperbolično, ali mi smo najvažnija nacija na svetu", poručio je američki predsednik.

Ruske snage uništile dva ukrajinska PVO sistema Patriot, objavljeni snimci

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je raketama operativno-taktičkog kompleksa Iskander pogođena pozicija baterije protivvazdušnog raketnog sistema Patriot Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Južno u Odeskoj oblasti u Ukrajini i da su uništena dva lansera sistema Patriot.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak uništavanja dva lansera sistema Patriot, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da je uništena i radarska stanica "Žirafa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Ja upravljam svetom" Bajden izneo ŠOKANTNE tvrdnje: Veruje da je ON zaustavio Putina

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2024

Američki predsednik Džozef Bajden tvrdi da je on "zaustavio" predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.