Ukrajina: U registru nestalih pod posebnim okolnostima 42.000 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2024, 12:57

Ukrajina: U registru nestalih pod posebnim okolnostima 42.000 ljudi

U Jedinstvenom registru nestalih pod posebnim okolnostima u Ukrajini trenutno se nalazi 42.000 ljudi, izjavio je danas predstavnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Dmitro Bohatjuk.

"Od uvođenja registra, u njega su uneti podaci o više od 51.000 osoba koje se zbog posebnih okolnosti smatraju nestalima. U ovom trenutku ova brojka uključuje osobe za kojima se još traga. Trenutno ih imamo oko 42.000, rekao je za Ukrinform Bohatjuk, zadužen u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukrajinskom MUP-u za nestale osobe.

Bohatjuk je rekao da je MUP ustanovio šta se dogodilo sa 7.000 ljudi - oko 3.000 je pronađeno živo i većinom su to ratni zarobljenici dok je identifikovano oko 4.000 tela.

"Većina njih su naši borci koji su se vodili kao nestali, ali su kasnije identifikovani", precizirao je on. On je objasnio da se za veliki broj nestalih kasnije potvrdi da su ratni zarobljenici.

"Broj nestalih se smanjio nakon što su pronađene hiljade ratnih zarobljenika", rekao je on. Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova ukazao je da Ministarstvo odbrane ne uzima DNK uzorke od vojnika koji se šalju u zonu borbenih dejstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.