Kina: Čvrsto se protivimo sankcijama koje je Vašington uveo kineskim kompanijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2024, 11:07

Kina: Čvrsto se protivimo sankcijama koje je Vašington uveo kineskim kompanijama

Peking je pozvao Sjedinjene Američke Države da prekinu "svoju pogrešnu praksu" nakon što su kineske kompanije stavljene na listu subjekata kojima se uvode sankcije jer, kako je Vašington naveo, pomažu Rusiji u ratu u Ukrajini.
"Kina se čvrsto protivi sankcijama i preduzeće neophodne mere da odlučno zaštiti legitimna prava i interese kineskih kompanija", saopštilo je kinesko Ministarstvo trgovine, a prenosi Blumberg.
Američko Ministarstvo finansija objavilo je u petak listu sankcionisanih subjekata, uključujući ruske državljane i kompanije u Hong Kongu i Kini.
Sankcije su usmerene na one koji pomažu Rusiji, čime joj omogućavaju...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kina: Čvrsto se protivimo sankcijama koje je Vašington uveo kineskim kompanijama

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Avg.2024

PEKING – Peking je pozvao Sjedinjene Američke Države da prekinu „svoju pogrešnu praksu“ nakon što su kineske kompanije stavljene na listu subjekata kojima se uvode sankcije jer, kako je Vašington naveo, pomažu Rusiji u ratu u Ukrajini. „Kina se čvrsto protivi sankcijama i preduzeće neophodne...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.