Како да најлакше препознате пилетину која није добра за јело?

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2024, 14:00

Како да најлакше препознате пилетину која није добра за јело?

Пилетину једемо веома често, а пошто је најчешће купујемо у супермаркетима, није необично да нас понекад непријатно изненади мирис или, још горе, укус поквареног меса. Фото: Pixabay/congerdesign Осим што је непријатно искуство, може потенцијално да изазове и болест, па је препознавање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << размажене пилетине још важније него што се чини.
Пре него што чак и отворите упаковане комаде пилетине, обавезно проверите рок трајања одштампан на њему, ако је истекао или ће ускоро да истекне, потражите свежије паковање.
Ако нећете одмах да припремите пилетину, замрзните је како бисте избегли кварење. Постоји неколико поузданих знакова поквареног меса које можете лако уочити, а ако и даље нисте сигурни, немојте ризиковати и бацити сумњиву пилетину.
Да бисте препознали покварену пилетину, довољно је обратити пажњу на ове три ствари.
Боја Свежа пилетина је светло розе боје са белом масноћом. Лагана промена боје је нормална због протеинских реакција, али не би требало да видите ништа сиво, зелено или жуто на месу. Након термичке обраде, месо не сме бити ружичасто.
Мирис Трула пилетина емитује непријатан мирис, односно смрди колико је трула. Не перите покварену пилетину, већ је баците.
Текстура Слузава, лепљива или плеснива пилетина је такође смеће. Свежа сирова пилетина је увек сјајна и чврста, па немојте јести ни превише меко месо.
Mahunarka koja je pomalo zapostavljena na našim trpezama, a odličan je izvor proteina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да најлакше препознате пилетину која није добра за јело? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.