Џонсон оптужио Фаража да понавља Путинове речи о рату у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2024, 18:53

Џонсон оптужио Фаража да понавља Путинове речи о рату у Украјини

Бивши британски премијер Борис Џонсон осудио је данас изјаве лидера Реформистичке партије Најџела Фаража о Украјини и оптужио га да понавља речи руског председника Владимира Путина о умешаности Запада у конфликт. Фото: Танјуг/AP Photo/Matt Dunham Гостујући у емисији на Би-Би-Си, Фараж >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао да је деценијама упозоравао на све већи обим војног савеза НАТО-а и ЕУ, као и да је Запад испровоцирао рат у Украјини.
“Ми смо испровоцирали овај рат. Наравно, то је његова (Путинова) грешка. Искористио је оно што смо ми урадили“, закључио је он.
Истакао је, ипак, да „није и никада није био апологета или присталица Путина“ и осудио руску инвазију на Украјину, преноси Политико.
“Оно што сам говорио последњих 10 година је да је Запад играо у корист Путина, дајући му изговор да ионако уради оно што је желео“, напоменуо је Фараж.
Џонсон је заузврат одбацио Фаражов аргумент као “мучну неисторијску глупост и пропаганду Кремља“.
“Нико није провоцирао Путина. Народ Украјине је великом већином гласао 1991. године да буде суверена и независна земља. Имали су право да траже чланство и у НАТО-у и у ЕУ”, нагласио је Џонсон на друштвеним мрежама.
Додао је да постоји је Путин једини кривац за рат у Украјини, а пребацивање кривице је оценио као “морално одвратно понављање Путинових лажи“.
Si i Duda u Pekingu razgovarali o saradnji Kine i Poljske

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Џонсон оптужио Фаража да понавља Путинове речи о рату у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.