Да ли је здравија диња или лубеница? Шта пре бирате?

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2024, 09:01

Да ли је здравија диња или лубеница? Шта пре бирате?

Диње и лубенице су неизоставни део летњих освежења због своје сочности и богатог укуса. Фото: Pexels/enginakyurt Ове воћке су изванредан извор хидратације јер садрже висок проценат воде, што их чини идеалним за вреле летње дане. Поред тога, богате су витаминима и минералима, посебно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << витамином Ц, који јача имуни систем.
Њихова природна слаткоћа задовољава потребу за десертом на здрав начин, без додатних шећера. Уз то, диње и лубенице су изузетно свестране – могу се јести саме, као део воћних салата или користити у разним напицима и смутијима.
Лубеница и диња су обе освежавајуће воћке које су савршене за вреле летње дане, али свака има своје предности.
Предности лубенице: Висок садржај воде: лубеница је сачињена од око 92% воде, што је чини одличном за хидратацију током врућих дана.
Низак калоријски садржај: лубеница је нискокалорична, што је чини савршеном ужином за оне који пазе на унос калорија.
Витамини и минерали: богата је витамином Ц, витамином А и антиоксидантом ликопеном, који је повезан са смањењем ризика од одређених болести.
Једноставна за конзумацију: може се лако исећи и јести без потребе за додатним припремама.
Предностри диње: Висок садржај воде: диња такође садржи висок проценат воде (око 90%), што помаже у одржавању хидратације.
Богата хранљивим материјама: диња је добар извор витамина Ц, витамина А (у облику бета-каротена) и калијума.
Природна слаткоћа: има природно сладак укус, што је чини одличном алтернативом за слаткише и друге високо калоричне десерте.
Свестраност: може се користити у воћним салатама, смутијима, или чак као део освежавајућих летњих напитака.
Диња или лубеница? За хидратацију: лубеница може бити бољи избор због већег процента воде.
За нутритивну вредност: обе воћке су богате витаминима и минералима, али диња нуди нешто више бета-каротена.
За уживање у укусу: ако преферирате слађи, интензивнији укус, диња може бити бољи избор. Лубеница има благи, освежавајући укус који је савршен за једноставне ужине.
За нискокалоричне ужине: лубеница је одличан избор због ниског калоријског садржаја.
Ove namirnice čiste organizam ukoliko ste preterali sa nezdravom hranom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је здравија диња или лубеница? Шта пре бирате? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.