Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2024, 05:00
Рецепт дана: Хрскави кромпир запечен са сиром
Савршено печени кромпир је хрскав споља и мекан изнутра. Уз то, мора бити добро зачињен.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
1 килограм ољуштеног кромпира
150 грама ренданог моцарела сира
30 милилитара биљног уља
1 кашика меда
1 кашичица белог лука у праху
½ кашичице димљене паприке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у праху
½ кашичице чили праха
со
свеж першун
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на дебље колутове приближно исте величине. Кромпир прелијте уљем и медом и додајте со, чили у праху, бели лук и димљену паприку. Све добро измешати. Пребаците кромпир у плех и ставите у загрејану рерну на 200 степени Целзијуса 20 минута. Након истека времена, окрените кромпир на другу страну и пеците још 20 минута. Када је кромпир печен и хрскав, поспите га још ренданим сиром и вратите у рерну на 5 до 10 минута док се моцарела не отопи. Послужите топло са мало сецканог свежег першуна.
Пријатно!
Koji je najzdraviji način pripreme krompira?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Хрскави кромпир запечен са сиром се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.