Маљковић: Надам се српском празнику у Паризу и рекордном броју медаља

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2024, 13:37

Маљковић: Надам се српском празнику у Паризу и рекордном броју медаља

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић рекао је данас да ће српски тим учинити све да на Играма у Паризу освоји рекордан број медаља. Фото: Танјуг/Марко Ђоковић „Има један ресторан у Паризу, где је седео чувени Хемингвеј и где пише: „Париз је празник“. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Надам се да ћемо направити празник за српски спорт и да узмемо што више медаља“, истакао је Маљковић на свечаности доделе државне заставе српском тиму на пријему код председника Александра Вучића.
Он је искористио прилику да исприча како је, када је први пут ишао код Вучића и када су разговарали о томе да дође на чело ОКС, председнику рекао да никада ништа неће тражити за себе, јер он већ све има, али да ће увек тражити паре за спортисте. „Зашто то кажем? Зато што кад год сам дошао дао је и више од онога што сам тражио. Ја то причам од Скопља до Љубљане. У Босни сам био скоро на промоцији филма о Тонију Кукочу, исто сам рекао. И то је жива истина. Земља која даје 20 милиона евра године за спорт, која прави стадионе у Лозници, Зајечару, Лесковцу, земља која прави „свемирски брод“ у Заводу за спорт у Кошутњаку, ЕКСПО… Земља која има највеће шампионе Европе и света треба да буде поносна и зато хвала држави и председнику на разумевању“.
Сви су имали услове за најбољи оптималан рад, њиихови тренери исто тако, подвукао је Маљковић. „Да ли можемо нешто мало да поправимо? Можемо. То ће да буде задатак у следећем периоду. Олимпијски комитет је пуно радио, пуно урадио. Ове године смо обишли 26 градова, више од 50.000 дечака и девојчица који су најбољи део Србије извели на улице, све са градоначелицима који баш нису сви спортсмени, неки су чак ослобођени физичке културе били. Желимо срећу нашој екипи, пуно доброг здравља, а све остало они ће да направе“, поручио је Маљковић.
Vučić: Nadamo se da će sportisti sa Olimpijskih igara doneti Srbiji dvocifreni broj medalja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маљковић: Надам се српском празнику у Паризу и рекордном броју медаља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.