Гутереш: Истиче време за борбу против климатских изазова

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Sep.2023, 18:41

Гутереш: Истиче време за борбу против климатских изазова

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш поручио је данас да истиче време за борбу против климатских изазова због похлепе оних који користе фосилна горива. Фото: Танјуг/AP/Theresa Wey “Прелазак са фосилних горива на обновљиве изворе се дешава, али и даље смо деценијама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << иза нашег циља. Морамо да надокнадимо време које смо изгубили због голе похлепе оних који зарађују милијарде на фосилним горивима”, рекао је Гутереш пред Генералном скупштином Уједињених нација у делу заседања посвећеном климатским променама, преноси Ројтерс.
Он је додао да су многе сиромашне државе са правом љуте јер највише пате због климатске кризе коју нису створиле.
“Љуте су јер обећана финансијска помоћ није материјализована”, навео је генерални секретар УН.
На климатски самит у оквиру заседања Генералне скупштине УН нису позване САД и Кина, које су највећи загађивачи, навео је Ројтерс
Недавни извештај Уједињених нација показао је да су тренутна обећања у вези са емисијама гасова недовољна за одржавање глобалне просечне температуре за 1,5 степени Целзијуса изнад прединдустријског просека.
Како се наводи у извештају, потребно је више од 20 гигатона даљег смањења емисије ЦО2 ове деценије и достизање нулте емисије до 2050. године како би се испунили зацртани циљеви.
Putin prihvatio poziv kineskog predsednika da poseti Kinu u oktobru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Истиче време за борбу против климатских изазова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.