Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Sep.2023, 08:10

Лавров позвао Гутереша да покрене арбитражни поступак против САД

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров позвао је генералног секретара УН Антонија Гутереша да покрене арбитражни поступак против Сједињених Америчких Држава, наводи се у данашњем саопштењу на сајту Министарства спољних послова Русије. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Он је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << током разговора на маргинама 78. Генералне скупштине УН саопштио генералном секретару УН да САД крше своје обавезе, укључујући и одбијање виза руским дипломатама за догађаје у УН, преноси ТАСС.
„Министар је скренуо пажњу генералног секретара на континуирано кршење обавеза Сједињених Држава према Споразуму о седишту УН из 1947. године, укључујући одбијања да издају визе дипломатама из Русије и низа других земаља за учешће у догађајима у УН “, саопштило је руско министарство.
Лавров је позвао Гутереша да спречи увлачење представника УН у исполитизоване иницијативе о Украјини, наводи се у саопштењу.
Он је скренуо пажњу генералном секретару УН на неприхватљивост примене двоструких стандарда у америчким документима у вези са различитим територијама.
Лавров и Гутереш су детаљно разговарали о реформама УН, како би се светска организација прилагодила актуелним дешавањима, наводи се у саопштењу.
Заменик руског министра спољних послова Сергеј Вершињин рекао је раније новинарима да ће Лавров на састанку са Гутерешом разговарати и о питањима примене Црноморског споразума на извоз руске хране и ђубрива.
Erdogan: Pašinjan je bio svestan vojne operacije Azerbejdžana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров позвао Гутереша да покрене арбитражни поступак против САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.