Војска Србије реализује вежбе механизованог батаљона Прве бригаде копнене војске

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2023, 18:13

Војска Србије реализује вежбе механизованог батаљона Прве бригаде копнене војске

Војска Србије ове недеље у Центру за обуку путем симулација реализује вежбе команде једног од механизованих батаљона из састава Прве бригаде копнене војске, којом се проверава оспособљеност команде јединице за планирање, организовање и извођење дејстава у борбеним операцијама.  Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Министарство обране и војска Србије У току реализације вежбовних активности проверава се и познавање начела употребе механизованог батаљона у операцијама, садејство са јединицама Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО, као и сарадња са чиниоцима цивилног окружења, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
Додају да је акценат на примени тактичких радњи и штабних процедура у фази извођења операција, уз свакодневну анализу рада команде у процесу доношења одлука на свим нивоима командовања.
 Фото: Танјуг/Министарство обране и војска Србије Вежбе подржане рачунарским симулацијама представљају важан облик практичне обуке команди у Војсци Србије, будући да пружају прилику штабним официрима и командама да се, уз минималан утрошак материјалних ресурса, оспособљавају за планирање и извођење борбених операција.
Voznijak: Želim da budem deo promovisanja Srbije i njenih interesa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војска Србије реализује вежбе механизованог батаљона Прве бригаде копнене војске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.