Кредитни рејтинг Турске повећан после 11 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2024, 12:13

Кредитни рејтинг Турске повећан после 11 година

Турски министар финансија Мехмет Шимшек изјавио је да је међународна агенција за кредитни рејтинг Moody’s по први пут повећала кредитни рејтинг Турске за два нивоа. Фото: Pixabay/geralt „Moody’, који је повећао кредитни рејтинг наше земље након 11 година захваљујући програму који смо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имплементирали, задржао је позитивне изгледе за Турску“, навео је Шимшек на друштвеним мрежама.
Истакао је да су уравнотеженост привреде, смањење потребе за спољним финансирањем, повећање међународних резерви и процес дезинфлације били кључни код повећања рејтинга. „Наставићемо да спроводимо наше политике засноване на правилима и предвидљивости који одлучно повећавају отпорност наше економије“, рекао је Симсек.
Кредитни рејтинг Турске је био Б2 (стабилан) у мају 2023, а тренутни рејтинг је Б1 (позитиван), преноси Анадолија.
Глобална агенција за кредитни рејтинг Moody’ објавила је да је повисила дугорочни емитент у страној и домаћој валути Турске као и кредитни рејтинг у страној валути с Б3 на Б1.
Глобална агенција за рејтинг навела је да су изгледи у Турске и даље позитивни. Инфлација и домаћа потражња почели су да се смањују, а очекује се да ће инфлаторни притисци значајно ослабити у наредним месецима и 2025. години, наводи се у саопштењу агенције Moody’s.
Kina poziva zemlje da se odupru ekonomskom pritisku SAD u trgovini poluprovodnicima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кредитни рејтинг Турске повећан после 11 година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.