Нису џабе краљевски клуб – Реал Мадрид 15. пут освојио Лигу шампиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2024, 09:04

Нису џабе краљевски клуб – Реал Мадрид 15. пут освојио Лигу шампиона

Фудбалери Реал Мадрида освојили су Лигу шампиона победом над Борусијом из Дортмунда резултатом 2:0 и тако дошли до 15. торфеја у историји клуба. Фото: Танјуг/AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Оно што је било очекивано – десило се. Реал је поново успео да победи у мечу за трофеј, иако је током већег >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дела сусрета био слабији ривал, и на тај начин након годину дана паузе поново постане шампион Европе.
Имао је Дортмунд већи број шанси у моментима када је резултат био нерешен. Имао је у другом полувремену и посед лопте и контролу меча, али није успео да постигне гол који би им макар омогућио већи маневарски простор против екипе која је име изградила на преокретима у неизвесним завршницама.
Казна је поново стигла ниоткуда и када нико то не очекује.
Упркос већем поседу у првом делу меча, Реал осим два непрецизна ударца није урадио ништа вредно помена.
Са друге стране, Дортмунд је имао неколико великих шанси за којима ће сигурно жалити. Адејеми и Филкруг нису успели да казне Реалову лошу партију у првом полувремену, у тренуцима када су Мадриђани били на конопцима.
Стога је Анчелоти био приморан да у другом полувремену прибегне старом трику.
Повукао је своју екипу и чекао грешку екипе Дортмунда којој је мањкало искуство играња великих утакмица.
И казна је стигла у 74. минуту. Право ниоткуда и без икакве најаве, након 15 минута без икаквих значајних дешавања.
Крос је савршено центрирао на прву стативу, а Дани Кархавал довео Реал у вођство.
Покушао је Дортмунд брзо да одговори, увео је Терзић и два нападача, али је већ било касно.
У јурњави за изједначењем, опала је концентрација Матсену који је поклонио лопту Белингему у 83. минуту, а Енглез је брзо спровео Винисијусу. Након само пар секунди било је 2:0.
Постигао је Филкруг гол до краја, али је он поништен због офсајда, те је Реал без већих проблема одбранио предност и по 15. пут дошао до звања првака Европе.
Марко Ројс је остао без бајковитог краја каријере у Дортмунду, док се Тони Крос новим трофејом опрашта од клупског фудбала.
За Едина Терзића велика лекција. За Анчелотија нови трофеј.
На западу ништа ново – Реал је шампион Европе.

Đoković nakon preokreta obezbedio osminu finala Rolan Garosa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нису џабе краљевски клуб – Реал Мадрид 15. пут освојио Лигу шампиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.