ФИФА забранила Фудбалском клубу Партизан да региструје играче до јануара 2026.

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jun.2024, 16:05

ФИФА забранила Фудбалском клубу Партизан да региструје играче до јануара 2026.

Међународна фудбалска организација (ФИФА) забранила је Партизану да региструје играче до почетка јануара 2026. године. Фото: Wikimedia Commons/Juerg.hug Партизан је кажњен забраном регистрације новајлија у наредна три прелазна рока. Према одлуци светске куће фудбала вицешампион Србије ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на појачања моћи да рачуна тек од почетка 2026. године.
Канцеларија Партизана има могућност да одмах поступи по правоснажним одлукама фудбалских органа, измири конкретна дуговања и испуни услове за укидање суспензије.
Казна тече од 17. априла и највероватније се тиче неизмирених дуговања бившем првотимцу Такуми Асану.
У коначној изреци, Суд за спортску арбитражу у Лозани потврдио је дуговање и наложио Партизану да исплати јапанског интернационалца и трошкове поступка.
Претходно је ФИФА пресудила да се ради о суми од око 460.000 евра.
Уколико не обезбеди средства, Партизан неће моћи да региструје појачања у прелазном року, чији почетак је заказан за 13. јун.
Партизан је сличан проблем имао пре две године. Дуговање швајцарском Лугану због трансфера Филипа Холендера коштало је црно-беле суспензијом од 18 месеци, такође, изреченом од ФИФА. Клуб је тада брзо реаговао и без проблема ушао у летњи прелазни рок 2022. године.
Клуб из Хумске је недавно изгубио спор и са Немањом Јовићем. После Већа за решавање спорова, предмет је доспео и на Суд у Лозани.
U Londonu večeras finale Lige šampiona igraju Real Madrid i Borusije Dortmund

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФИФА забранила Фудбалском клубу Партизан да региструје играче до јануара 2026. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.