Advokatica osumnjičena da je Rusima obećala državljanstvo za 200.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 13:46

Advokatica osumnjičena da je Rusima obećala državljanstvo za 200.000 evra

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu određivanje pritvora I.B.I. (35) po zanimanju advokat i S.P. (32) zbog sumnje da su na prevaru od trojice Rusa uzeli 200.000 evra obećavajući im srpsko državljanstvo.

Osumnjičena I.B.I. je na saslušanju iskoristila svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je S.P. negirao izvršenje krivičnog dela, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo je zatim predložilo sudu da im odredi pritvor do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 30 dana da ne bi uticali na svedoke.

Oni se sumnjiče da su od oktobra prošle do aprila ove godine, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičene.

Kako u ugovorenom roku ruski državljani nisu stekli državljanstvo Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni izvršili krivično delo prevara. Tužilaštvo je pozvalo državljane Ruske Federacije koji su oštećeni na ovakav ili sličan način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, UKP, Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, Odsek za prevare putem i-mejl adreselazar.bjovanovic@mup.gov.rs, telefon +381648927703 ili na i-mejl adresu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu elektronski.potpis@prvo.ojt.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.