Asanž: Slobodan sam jer sam priznao krivicu za novinarstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2024, 09:50

Asanž: Slobodan sam jer sam priznao krivicu za novinarstvo

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž (53) rekao je danas da je pušten iz zatvora jer je priznao krivicu za novinarstvo, a ne zato što je pravni sistem funkcionisao, objavio je Gardijan.
On je evropskim poslanicima rekao da je priznanje krivice po optužbama za špijunažu SAD bilo neophodno, jer pravni i politički napori da se zaštiti njegova sloboda nisu bili dovoljni, prenosi Gardijan.
"Na kraju sam izabrao slobodu umesto neostvarive pravde. Danas sam slobodan nakon godina zatvora jer sam se izjasnio krivim za novinarstvo", rekao je Asanž pred Odborom za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope PACE u Strazburu u svom prvom javnom obraćanju otkako je oslobođen u junu.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asanž: Danas nisam slobodan jer je sistem funkcionisao već jer sam priznao krivicu za novinarstvo

Izvor: Danas, 01.Okt.2024, 10:20

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž rekao je u utorak da je oslobođen nakon višegodišnjeg zatvora isključivo jer je "priznao krivicu za novinarstvo".

Nastavak na Danas...

Asanž prvi put u javnosti nakon oslobađanja: Teško sam ostao živ

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2024, 11:09

STRAZBUR - Osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž danas se, prvi put otkako je oslobođen iz britanskog zatvora, pojavio u javnosti kada bude podnosio dokaze Odboru za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Asanž: Novinare ne treba goniti zato što rade svoj posao

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2024, 13:25

​STRAZBUR - Osnivač sajta Vikiliks, Džulijan Asanž, obratio se danas pred Odborom za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Sav,eta Evrope u Strazburu, rekavši da je iz zatvora pušten zato što je "priznao krivicu za novinarstvo", a ne zato što je pravni sistem funkcionisao.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.