Banjaluka - grad sa najviše zaraženih u BiH

Izvor: B92, 13.Apr.2020, 12:05

Banjaluka - grad sa najviše zaraženih u BiH

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da sve mere uvedene povodom epidemije koronavirusa u ovom gradu ostaju na snazi do 27. aprila.

On je naveo da raste raste broj obolelih u Banjaluci, dodavši da je dolaskom lepog vremena došlo do opuštanja i većih kontakata građana.

Prema njegovim rečima, sada je sedma nedelja epidemije, ali je situacija u Banjaluci i dalje pod kontrolom.

Banjaluka sa 257 obolelih je grad u BiH sa ubedljivo najvećim brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obolelih.

"Svaki dan u proseku imamo deset novoobolelih, imamo nekoliko aktivnih karantina u gradu i imamo sve veći broj novoobolelih koji ne znaju kako su se zarazili", istakao je Radojičić.

On je dodao da su prvi klasteri ugašeni, te da sada traje borba sa posebnim žarištima, što je komplikovanija situacija, jer se ne znaju izvorišta zaraze.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Banjaluka produžila zabrane do 27. aprila

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2020

Štab za vanredne situacije Grada Banjaluka doneo je odluku da do 27. aprila produži sve mere zabrane i restrikcije s ciljem zaštite stanovništa od virusa korona Štab za vanredne situacije Grada Banjaluka doneo je odluku da do 27. aprila produži sve mere zabrane i restrikcije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.