Cena srebra na svetskim berzama najviša u poslednjih 11 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2024, 13:07

Cena srebra na svetskim berzama najviša u poslednjih 11 godina

Cena srebra na svetskim berzama danas je porasla iznad 32 dolara za uncu i krajem maja postala je najviša u poslednjih 11 godina.

Kako prenosi Forbs, neki investitori biraju ulaganja u srebro da bi zaštitili svoja ulaganja, dok drugi ovaj metal vide kao utočište kapitala koje pomaže u neizvesnim vremenima.

Investitori mogu da kupuju srebrne poluge ili kovanice, fjučerse srebra, akcije kompanija koje se bave iskopavanjem srebra ili fondove (ETF) koji su fokusirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na trgovinu srebrom. Cena srebra ima tendenciju da prati performanse celokupnog tržišta akcija i privrede. Tokom ekonomske ekspanzije, cene srebra uglavnom rastu zajedno sa BDP-om i tržištima, dok tokom recesije one uglavnom padaju, kako se privreda usporava.

Nasuprot tome, cene zlata se obično kreću na suprotan način, odnosno rastu kada je ekonomija u problemima i padaju tokom perioda privrednog procvata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Cijena srebra na svjetskim berzama najviše u posljednjih 11 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2024

NJUJORK, - Cijena srebra na svjetskim berzama danas je porasla iznad 32 dolara za djecu i krajem maja je najviše u posljednjih 11 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.