Đukić Dejanović: Maksimum 12 odsto, ali mogućnost i za jednokratne isplate prosvetarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2024, 11:28

Đukić Dejanović: Maksimum 12 odsto, ali mogućnost i za jednokratne isplate prosvetarima

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da je povećanje zarada prosvetnih radnika od 12 odsto u januaru maksimum, ali da od današnjeg razgovora premijera sa prosvetarima očekuje da se razgovara i o mogućnosti jednokratnih isplata kao i o bezbednosti.
"Ljudi shvataju da je 12 odsto finansijski maksimum i da će se to možda podeliti i dati ranije. Očekujem da se nađu mogućnosti za neke jednokratne isplate", rekla je ministarka novinarima uoči početka svečanosti na Pravnom fakultetu upriličine za brucoše 216. generacije.
Ona je ponovila da je povećanje od 12 odsto u januaru maksimum jer svi ostali dobijaju osam.
"Januar nije limit za dalja povećanja, dijalog treba da traje,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đukić Dejanović: Januarsko povećanje plata prosvetarima je 12 odsto, ne možemo više od toga

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2024, 11:34

Ministarka prosvete Slavića Đukić Dejanović izjavila je, uoči današnjeg sastanka sa sindikatima prosvetnih radnika, da je 12 odsto maksimalno moguće povećanje za plate prosvetara u januaru iduće godine, ali da Vlada ide za tim da "januar nije nikakav limit" za dalja povećanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.