EU odobrila trgovinske olakšice Ukraijini od 500 miliona evra

Izvor: Kurir, 11.Mar.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU odobrila trgovinske olakšice Ukraijini od 500 miliona evra

Evropski komesar za trgovinu Karl de Guht rekao je da će ova odluka odmah stupiti na snagu i biće na snazi najmanje do 1. novembra ove godine

Evropska komisija odobrila je danas trgovinske olakšice za Ukrajinu, čija se vrednost procenjuje na 500 miliona evra, ukidajući uvozne carine za širok spektar poljoprivrednih i drugih proizvoda iz Ukrajine, s ciljem pružanja podsticaja njenoj privredi.

Ovakva odluka će, prema rečima evropskog komesara za trgovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Karla de Guhta, odmah stupiti na snagu i biće na snazi najmanje do 1. novembra ove godine, pošto bi do tada, prema procenama stručnjaka Evropske unije, trebalo da bude potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa Kijevom, preneo je Rojters.

Ukupna vrednost tih trgovinskih olakšica procenjena je na 487 miliona evra godišnje, rekao je De Guht. Ovakva odluka je deo napora EU da podstakne privredu Ukrajine posle svrgavanja predsednika Viktora Janukoviča.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.