Izvor: Istinomer.rs, 30.Maj.2024, 17:08

I Muzej Nikole Tesle “prekomandovan” u Beograd na vodi

Malo dalje, niz Savsku ulicu imate zgradu koju je podigao industrijalac Milan Vapa iz 1924, u toj zgradi biće novi muzej Nikole Tesle, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, koji je sa još nekoliko članova Vlade Srbije predstavio plan po kome će na području “Beograda na vodi” biti napravljena “muzejska četvrt”. Od Savskog trga ka Resavskoj ulici i Mostarskoj petlji nalaziće se, kako je najavio, nekoliko muzeja, a onaj posvećen Nikoli Tesle biće premešten >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << iz Krunske ulice u nekadašnju fabrika hartije, kasnije zgradu „Jugošpeda”, blizu Beogradskog sajma, kome takođe preti preseljenje.
The post I Muzej Nikole Tesle “prekomandovan” u Beograd na vodi appeared first on Istinomer.

Nastavak na Istinomer.rs...






Povezane vesti

"INVESTIRAMO U KULTURU": Ministar Mali najavio izgradnju novih muzeja i brojne projekte iz oblasti umetnosti u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2024

Ministar finansija Siniša Mali je tokom gosotovanja u specijalnoj emisiji na TV Pink, najavio mnoge projekte i izgradnje projekata koji će uveliko doprineti kulturnoj slici Beograda, ali i cele zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.