Informatičari na IOI u Egiptu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2024, 14:39

Informatičari na IOI u Egiptu

Maturant Računarske gimnazije Miloš Milutinović osvojio je ubedljivo prvo mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi (SIO) za učenike srednjih škola i u ekipi sa još trojicom srednjoškolaca predstavljaće Srbiju na 36. Međunarodnoj olimpijadi iz informatike (International Olympiad in Informatics – IOI) u Egiptu.

Ekipu Srbije na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike čine i Nemanja Majski, maturant Gimnazije „Veljko Petrović“ u Somboru, Mihailo Jančević, maturant >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Matematičke gimnazije i Uroš Kostadinović, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije.

Srpska informatička olimpijada održana je na Računarskom fakultetu i okupila je oko 50 najboljih informatičara u Srbiji, saopštioli su organizatori SIO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Maturanti iz Srbije idu na Međunarodnu informatičku olimpijadu u Egiptu

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2024

Maturant Računarske gimnazije Miloš Milutinović osvojio je ubedljivo prvo mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi (SIO) za učenike srednjih škola.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.