Martinović: Netačne su informacije da nije postignut dogovor oko otkupne cene maline

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2024, 14:03

Martinović: Netačne su informacije da nije postignut dogovor oko otkupne cene maline

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović izjavio je danas da je na sastanku sa predstavnicima udruženja proizvođača malina i hladnjačarima na sastanku 31. maja postignut dogovor da početna otkupna cena maline u ovoj godini bude 250 dinara po kilogramu.

Ministar je najavio da će u toku vikenda biti izrađen Nacrt tog sporazuma,koji će se naći pred Vladom Srbije, a nakon odobrenja i potpisan.

Sporazum predviđa i 60 odsto učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u izvoznoj ceni za poljiprivredne proizvođače, a 40 odsto za otkupljivače odnosno hladnjačare, što je kako je ministar rekao značajna razlika u korist proizvođača, jer je ranije taj odnos bio 51 prema 49 odsto.

"Brojne netačne informacije su se pojavile, pojedina udruženja tvrde da nije postignut dogovor, a jedno udruženje koje je bilo saglasno na sastanku na putu do Arilja su se predomislili i 2.juna, na dan izbora, organizovali su i protest u Arilju", rekao je ministar na konferenciji za novinare povodom postignutog dogovora malinara i hladnjačara i netačnih navoda da se to nije desilo.

Martinović je naglasio da je država, odnosno Ministarstvo posrednik, odnosno medijator između proizvođača maline i otkupljivača i prerađivača - hladnjačara i da ne postoji zakonski način da država ili bilo koje ministarstvo diktira cene na tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici proizvođača malina kao i hladnjačari, predsednik skupštinskog odbora za poljoprivredu Marjan Rističević kao i predstavnici Vlade i ministarstava koji su bili prisutni na sastancima sa malinarima i hladnjačarima i 27. i 31. maja kada je dogovor postignut.

Oni su za medije potvrdili da izjavu ministra, i takođe naveli da su informacije da dogovor nije postignut netačne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Malinari se predomislili na putu od Beograda do Arilja, pozvali ministra i rekli da dogovor ne važi! Martinović: Nema razloga za blokade

Izvor: Blic, 07.Jun.2024

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović izjavio je danas da je na sastanku sa predstavnicima udruženja proizvođača malina i hladnjačarima na sastanku 31.maja postignut dogovor da početna otkupna cena maline u ovoj godini bude 250 dinara po kilogramu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.