Muftija Dudić – Ministar Zukorlić je jedini zvao i interesovao se za Kurban Bajram

Izvor: SandzakPress.net, 14.Jun.2024, 00:11

Muftija Dudić – Ministar Zukorlić je jedini zvao i interesovao se za Kurban Bajram

Povodom odluke Vlade R. Srbije da se na zahtjev Mešihata Islamske zajednice drugi dan Kurban bajrama, ponedjeljak 17. juna, proglasi neradnim za pripadnike islama. Ova odluka je rezultat inicijative ministra Usame Zukorlića i ministra za rad i socijalnu politiku Nemanje Starovića, na zahtjev Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa Mevlud ef. Dudićem, što je premjer Miloš Vučević prihvatio. O ovoj incijativi, u predbajramskom intervju za Sandžak televiziju, govorio je muftija Dudić istakavši >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << da je je ministar Zukorlić jedini zvao i interesovao se za Kurban Bajram. The post Muftija Dudić – Ministar Zukorlić je jedini zvao i interesovao se za Kurban Bajram appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Kurban Bajram

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Uručena rješenja izabranim direktorima ustanova Islamske zajednice

Izvor: SandzakPress.net, 14.Jun.2024

Danas 13.06.2024. godine, u svom kabinetu, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić uručio je rješenja reizabranim direktorima Škole Kur'ana Časnog hfz. Irfan ef. Maliću, Centra za humanitarni rad Hajrat Mirsad ef. Bećiroviću i Media centra Salahudinu Fetiću. Rješenja...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.