Na Krku se pojavile zmije koje se čudno ponašaju; Reč je o sezoni parenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2024, 11:12

Na Krku se pojavile zmije koje se čudno ponašaju; Reč je o sezoni parenja

U Čižićima na ostrvu Krk došlo je do najezde zmija, što je veoma zabrinulo stanovništvo, posebno zbog predstojeće letnje sezone, ali i njihovog ponašanja.

"Pojavile su se u jednom u selu. Baš smo se iznenadili, neugodno nam je svima. Zvali smo i predstavnike opštine, jer je zmija sve više. Strah me za sezonu, ako se ovako nastavi. Uticaće na sve nas", rekao je čitalac koji se javio hrvatskom portalu 24sata i poslao im video.

Zoolog Zoološkog vrta u Zagrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivan Cizelj potvrdio je da je reč o vrsti zmija "crna poljarica", koje inače stanuju u ovom delu Hrvatske, a njihovo čudno ponašanje objašnjava sezonom parenja.

"Totalno su bezopasne za ljude. Najbolje je ne dirati ih. Ovo ponašanje je uobičajeno za njih u ovo doba godine, jer je sezona parenja", rekao je Cizelj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAJEZDA ZMIJA Hrvatsko ostrvo preplavili gmizavci koji se "čudno ponašaju": "Strah nas je, nije prijatno"

Izvor: Blic, 28.Maj.2024

U Čižiću na ostrvu Krka pojavila se najezda zmija, što je veoma zabrinulo stanovništvo, posebno zbog predstojeće letnje sezone, ali i njihovog ponašanja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.