ORBAN SASUO ZAPADU: Mađarska vam je trn u oku! Jednu stvar neće nikako dozvoliti

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2023, 15:58

ORBAN SASUO ZAPADU: Mađarska vam je trn u oku! Jednu stvar neće nikako dozvoliti

Mađaraski lider uputio upozorenje

Budimpešta ne planira da odstupi od svog stava o glavnim političkim i društvenim pitanjima, iako je svesna da će lideri Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije nastaviti da je napadaju, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban na sastanku sa poslanicima vladajuće stranke.

Prema pisanju lista "Mađar nemzet", na sastanku koji je održan iza zatvorenih vrata, Orban je naveo da je Mađarska "trn u oku" zapadnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemljama jer je "najslobodnija zemlja u Evropi".

- Naše granice su bezbedne i ovde nema migranata. Umesto toga, vodimo porodičnu politiku i niko ne nameće rodne ideje deci. Ne dajemo oružje Ukrajini i ne želimo da se mešamo u rat - ističe Orban.

On je upozorio na nameru lidera EU da Mađarskoj oduzmu ekonomski, kulturni i politički suverenitet tako što će promeniti način na koji Budimpešta snabdeva gasom stanovništvo i prisiliti je da primi desetine hiljada migranata u državu.

Orban dodaje da je Zapad želeo da prisili Mađarsku da Ukrajini da novac i odobri članstvo te države u EU bez debate, iako ne ispunjava uslove.

- Nećemo dozvoliti da se to dogodi - jasan je Orban.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.