Ogromne količine vakcina su uništene: Niko neće da se vakciniše

Izvor: B92, 05.Mar.2023, 00:05

"Ogromne količine vakcina su uništene": Niko neće da se vakciniše

Bugarska uništava velike količine vakcine protiv COVID-19 kojoj je istekao rok trajanja i ne planira da dopuni svoje zalihe, rekao je ministar zdravlja.

"U ovom trenutku nema ljudi koji žele da se vakcinišu“, rekao je Asen Medždijev, koji je privremeno na funkciji ministra zdravlja, u intervjuu na državnoj televiziji.

"Ogromne količine" vakcine kojoj je istekao rok su već uništene, a ove godine treba da se zbrine dodatnih 2,8 miliona doza, rekao je on. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj komisiji rekao da Bugarska želi da raskine ugovor sa BioNTech/Pfizer, prema kojem je njegova zemlja obavezna da kupi vakcinu protiv korona virusa do 2025. godine, rekao je Medždijev.

Ovaj stav podržavaju Poljska, Češka i Litvanija, rekao je on. Bugarska ima najnižu stopu vakcinacije u Evropskoj uniji. Samo 30 odsto od 6,5 miliona stanovnika ima osnovnu imunizaciju protiv virusa, prema zvaničnim podacima. Od sredine novembra 2022. godine nije bilo obaveznih mera zaštite od virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bugarska uništava velike količine isteklih doza vakcina protiv kovida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2023

Bugarska uništava velike količine doza vakcina protiv kovida kojima je istekao rok i nema planove da obnovi svoje zalihe, rekao je bugarski ministar zdravstva..."U ovom trenutku nema onih koji žele da se vakcinišu", rekao je u intervjuu na državnoj televiziji Asen Medždiev, koji privremeno obavlja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.