Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2024, 10:12

Pakistanska vojska ubila devet pobunjenika na severozapadu zemlje

Pakistanske snage bezbednosti ubile su tokom noći devet pobunjenika u pucnjavi u bivšem uporištu pakistanskih talibana, u nestabilnom severozapadnom regionu koji se graniči sa Avganistanom, saopštila je danas pakistanska vojska.
Vojnici su zaplenili oružje i municiju iz pobunjeničkog skrovišta nakon pucnjave u Bajuru, okrugu u provinciji Hajber Patunkva, preneo je AP.
U saopštenju vojske nisu navedeni detalji o ubijenim militantnim pobunjenicima, uključujući njihovu pripadnost, ali u takvim operacijama na meti su često pakistanski talibani, koji su poznati kao Terik-e-Taliban Pakistan ili TTP.
Bajur je bio njihova baza sve dok mnogi nisu ubijeni ili proterani tokom više ranijih operacija snaga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.