Papa Franja: Mora se poštovati humanitarno pravo, previše dece strada u ratovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2024, 01:07

Papa Franja: Mora se poštovati humanitarno pravo, previše dece strada u ratovima

Papa Franja je pozvao danas na buđenje savesti i međunarodnu posvećenost u preduzimanju konkretnih koraka za mir tamo gde posledice rata pogađaju maloletnike, civile i bogomolje.
"Život je svetinja. Neka ovaj događaj probudi savest da se tokom oružanih sukoba poštuje život i dostojanstvo pojedinaca i naroda, kao i integritet civilnih struktura i bogomolja, u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom. Tužno je gledati kako se u ratu, ponegde, razaraju bolnice i škole", poručio je papa nakon marijanske molitve Anđeo gospodnji povodom 75. godišnjice Ženevske konvencije, prenosi Vatikan njuz.
Papa podseća da će sutra, 28. oktobra, u Ženevi biti otvorena Međunarodna konferencija Crvenog krsta i Crvenog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.