Priprema za put: Prekontrolisati upravljački i kočioni mehanizam i ulje u motoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2024, 17:43

Priprema za put: Prekontrolisati upravljački i kočioni mehanizam i ulje u motoru

Bliži nam se letnja sezona, a sa njom i odlasci na odmore i putovanja. Ukoliko se odlučite da putujete sopstvenim automobilom neophodno je da vozilo dobro pripremite za put. Proverili smo šta je najvažnije kako biste bili bezbedni tokom putovanja.

Minimalno dve nedelje pre odlaska na put, potrebno je krenuti sa pripremom vozila. Ona, pre svega, podrazumeva kontrolu upravljačkog i kočionog mehanizma, kao i ulja u motoru. Preporuka je da se ta priprema odradi kod izabranog servisera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji održava vaše vozilo, a mi smo proverili koliko su Novosađani savesni kada je ova tema u pitanju.

Najčešći kvar na vozilima tokom letnjih putovanja nastaje zbog pregrevanja motora.

Tokom visokih temperatura raste i pritisak u gumama, te je njihova adekvatna priprema takođe bitan faktor. Važno je koristiti letnje gume, jer one bolje prianjaju na podlogu, a pritisak u gumama bi trebalo prilagoditi spoljnoj temperaturi.

Leti usled visokih temperatura dolazi često do požara, te se vozačima koji kreću na duži put preporučuje da, između ostalog, imaju i jedan aparat za gašenje požara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.