Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2024, 12:25

Rio Tinto i profesori koji su im radili studiju traže povlačenje naučnog rada protiv projekta Jadar

Troje naučnika iz Srbije, koji su učestvovali u izradi preliminarnih studija o proceni uticaja na životnu sredinu projekta Jadar i glavni naučnik Rio Tinta dr Najdžel Stjuard zatražili su od međunarodnog stručnog časopisa „Nature – Scientific Reports“ povlačenje članka Dragane Đorđević i saradnika o Projektu Jadar. Kako su naveli iz Rio Tinta, povlačenje članka se traži zbog „činjeničnih netačnosti, nedoslednog primenjivanja naučne metodologije i brojnih drugih manjkavosti“.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rio Tinto traži povlačenje naučnog rada protiv projekta "Jadar": "Neka dokažu šta nije tačno"

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2024

Naučnici iz Srbije i glavni naučnik kompanije Rio Tinto traže povlačenje članka Dragane Đorđević i saradnika o Projektu "Jadar" iz međunarodnog stručnog časopisa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.