S: Katalonci u transu, slavlje na ulici VIDEO

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"S": Katalonci u transu, slavlje na ulici VIDEO

Barselona -- Katalonski parlament proglasio je nezavisnost tog regiona od Španije. Hiljade Katalonaca na ulici je sa oduševljenjem dočekalo odluku.

Katalonski parlament glasao je za pokretanje konstitutivnog procesa odvajanja od Španije sa 70 glasova za, 10 protiv i 2 nevažeća glasa, prenosi katalonski list Vangvardija.

Hiljade ljudi okupljene ispred katalonskog parlamenta pozdravile su danas odluku o proglašenju nezavisnosti tog španskog regiona.

Okupljeni su na velikim ekranima pratili glasanje i prebrojavanje glasova, preneo je Asošiejted pres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Katalonija proglasila nezavisnost od Španije

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2017

Katalonski parlament proglasio je nezavisnost tog regiona od Španije. Poslanici katalonskog parlamenta o tome su odlučili na tajnom glasanju, koje su bojkotovali poslanici opozicije...Katalonski parlament glasao je za pokretanje konstitutivnog procesa odvajanja od Španije sa 70 glasova za, 10 protiv...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.