Sneg se ne zadržava na kolovozu

Izvor: RTS, 03.Dec.2012, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg se ne zadržava na kolovozu

Na severu i u višim predelima zemlje jutros pada sneg, ali se u ne zadržava na kolovozu, osim na na području Novog Pazara gde ima do pet centimetara raskvašenog snega. Moguća je pojava poledice. Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju do 30 minuta.

U većem delu Vojvodine i u višim predelima Valjeva, Užica, Kragujevca, Novog Pazara i Velikog Gradišta jutros pada sneg kojeg za sada nema na kolovozu, sem na području Novog Pazara gde ga ima mestimično do pet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << santimetara u raskvašenom stanju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog nižih temperatura, moguća je pojava poledice.

Zbog takvih vremenskih prilika uvedena je i preventivna zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima preko Podbukova, Debelog i Kameničkog brda.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona.

Kamionima sa prikolicom i šleperima, zbog snežnih padavina uvedena je preventivna zabrana kretanja na putnim pravcima Valjevo–Podbukovi, Valjevo–Debelo Brdo, Osečina–Pecka–Ljubovija preko Proslapa, Krupanj–Gračanica–Mačkov kamen.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraaja je izmenjen i usporen.

Vozačima se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 69 saobraćajnih udesa, dok je 36 osoba teže ili lakše povređeno, a četiri osobe su poginule.

U Beogradu su zabeležene 34 nezgode, a 10 osoba je povređeno.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Novoj Varoši nekoliko centimetara prvog snega

Izvor: Blic, 03.Dec.2012

U Novoj Varoši jutros je osvanuo prvi snežni dan ove jeseni. ..U gradu ispod Zlatara ima nekoliko centimetara prvog snega koji se ne zadržava na kolovozu i za sada ne pričinjava naročiti problem u odvijanju saobraćaja. Sneg slabijeg intenziteta je počeo da pada i u nižim predelima tog dela Srbije..."Kao...

Nastavak na Blic...

U Vojvodini provejava, na Zlatiboru 25 santimetara snega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2012

NOVI SAD, UŽICE, ZLATIBOR -..U većem delu Vojvodine i u višim predelima Valjeva, Užica, Kragujevca, Novog Pazara i Velikog Gradišta jutros pada sneg kojeg za sada nema na kolovozu, sem na području Novog Pazara gde ga ima mestimično do pet santimetara u raskvašenom stanju, saopštio je Auto moto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.