Srbija osudila Raminu izjavu

Izvor: B92, 03.Jun.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osudila Raminu izjavu

Beograd -- Srbija najoštrije osuđuje teritorijalne pretenzije koje je u Prištini ispoljio albanski premijer Edi Rama, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić je rekao da je Rama "velikoalbanskim pretenzijama", ovog puta na našoj teritoriji, uvredio srpski narod.

"Umesto da umanji, pojačao je tenziju u regionu. Bilo bi neuporedivo korisnije da su Rama i njegovi saradnici poslali poruku pomirenja, želju za saradnjom i stabilnošću u regionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što to čini Srbija", rekao je Đurić.

Primetivši da je skup u Prištini održan u Narodnoj biblioteci, Đurić je pozvao Ramu da uzme neku od knjiga i pročita da Kosovo nikada neće biti deo Albanije i da će "san o velikoj državi i jednom narodu ostati samo san".

"Još jednom pozivam Ramu da pošto već drži govore u Narodnoj biblioteci, da je mnogo bolje da uzme neku od knjiga gde sasvim sigurno može naći činjenice gde se nalazi Kosovo i Metohija", rekao je Đurić.

Rama je ranije, pred dolazak u prištinu na sastanak albanske i kosovske vlade, između ostalog na Fejsbuku poručio "jedan narod, jedan san".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.