U Srbiji u 2022. nedostajali magacioneri, konobari, kuvari, higijeničari, gradjevinski radnici

Izvor: Beta, 17.Jan.2023, 12:37

U Srbiji u 2022. nedostajali magacioneri, konobari, kuvari, higijeničari, gradjevinski radnici

U Srbiji su u 2022. godini najviše nedostajali magacioneri, konobari, kuvari, mesari, higijeničari, gradjevinski radnici, vozači, automehaničari, vodoinstalateri, ali i elektroinženjeri, farmaceuti i advokatski pripravnici, saopštio je danas centar za zapošljavanje Infostud.Kada se pogledaju svi oglasi, kako je navedeno i dalje se u većoj meri traže radnici sa nižim stepenom kvalifikacija."Čak 61 odsto oglasa bilo je namenjeno gradjanima sa srednjom stručnom spremom, četiri odsto za one koji imaju samo osnovno obrazovanje, a 35 odsto oglasa ponudjeno je kandidatima sa višim kvalifikacijama ili fakultetom", navedeno je u saopštenjuDodaje se da su poslodavci koji su prošle godine tragali za novim kadrovima, bili pristupačniji i u zapošljavanju studenata, te je tako preko 10.000 oglasa (14 odsto) bilo dostupno svima koji prave prve korake na tržištu rada.Više od 6.000 oglasa bilo dostupno osobama sa invaliditetom, a medju ponudjenim radnim mestima najviše mogućnosti je bilo u oblastima IT-ja, trgovine, pozivnih centara, administracije, marketinga, logistike i mašinstva.Tokom prošle godine najmanje je bilo kandidata koji su tražili posao bez radnog iskustva, svega 16 odsto. Kao i prethodnih godina najveći udeo onih koji su bili u potrazi za poslom čine kandidati sa 10 i više godina radnog staža, čak 35 procenata.Trećina kandidata je imala do pet godina iskustva, a ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Srbiji u 2022. nedostajali magacioneri, konobari, kuvari, higijeničari...

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2023

U Srbiji su u 2022. godini najviše nedostajali magacioneri, konobari, kuvari, mesari, higijeničari, građevinski radnici, vozači, automehaničari, vodoinstalateri, ali i elektroinženjeri, farmaceuti i advokatski pripravnici, saopštio je danas centar za zapošljavanje Infostud.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.