U ZNAK  ZAHVALNOSTI RUSKOM DIPLOMATI: Vitalij Čurkin dobija spomenik u Srebrenici?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ZNAK ZAHVALNOSTI RUSKOM DIPLOMATI: Vitalij Čurkin dobija spomenik u Srebrenici?

Svojim zalaganjem je doprineo razbijanju zapadnih stereotipa

Predstavnici Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske pokrenuli su inicijativu, za postavljanje spomen-biste nedavno preminulom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama Vitaliju Čurkinu u Srebrenici.

Predstavnici udruženja danas su na protokol Skupštine opštine Srebrenica predali zahtev za pronalaženje lokacije na kojoj bi bila postavljena spomen-bista Čurkinu.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udruženja Vojin Pavlović rekao je da je razlog za pokretanje ove inicijative Čurkinovo zalaganje za istinu i sprečavanje izglasavanja britanske rezolucije o Srebrenici u UN.

- Čurkin je kao ambasador Rusije, koja je stalni član Saveta UN, doprinio miru i stabilnosti u BiH i svojim angažovanjem doprinosio širenju istine o ratu u BiH i razbijanju zapadnih stereotipa po kojima svu krivicu za rat i stradanja snose Srbi- istakao je Pavlović.

On je dodao da je stav "Istočne alternative" da srpski narod u Srebrenici i Republici Srpskoj i na ovaj način treba da oda priznanje i izrazi zahvalnost Rusiji i Čurkinu.

Pavlović očekuje dobijanje saglasnosti u kratkom vremenu da bi bista bila postavljena na Petrovdan, 12. jula, na dan obilježavanja godišnjice velikog srpskog stradanja u srebreničkoj opštini.

-  Nećemo odustati od ovog predloga i podizanja spomen-biste Čurkinu ni po koju cenu- poručio je Pavlović.

Podsetimo, Čurkin je uložio veto na rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama koja je trebala da potvrdi da se u tom gradu dogodio genocid.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.