US Open: Radvanska eliminisala Jelenu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2012, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: Radvanska eliminisala Jelenu

Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u trećem kolu US Opena od druge teniserke sveta Poljakinje Agneške Radvanske sa 0:2, po setovima 3:6, 5:7.

Propustila svoje šanse u drugom setu - Jelena Janković

 

Srpska teniserka je uspešno pronalazila put do treće runde poslednjeg grend slema u sezoni, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stala je na prvom pravom izazovu, pošto je Radvanska igrama na poslednjim takmičenjima izbila na drugu poziciju WTA liste.

Jelena je hrabro započela meč, ali Radvanska je prva napravila brejk i povela sa 3:1. Jankovićeva je po već oprobanom receptu uzvratila brejom, ali Poljakinja je potom uspela da spase čak tri brejk lopte kad je to bilo najneophodnije, čime je stigla do vođstva od 5:2, a nakon toga i 6:3.

Nije odstupila srpska teniserka od agresivne igre i taj pristup joj se isplatio na početku drugog seta u kojem je stekla vođstvo od 2:0, međutim, u Jeleninim mečevima prednost brejka nema značaj kao inače, pa je Radvanska ubrzo izjednačila, a potom i povela sa 3:2.

Rivalke nikako nisu mogle da pronađu servis, pa su viđena po još dva brejka na obe strane, nakon kojih su obe teniserke iznenađujuće osvojile servis gemove sa nulom - 5:5. U pogrešnom trenutku je Jelena popustila, dopustila Radvanskoj da napravi brejk i povede sa 6:5, a zatim i potvrdi konačnu pobedu rezultatom 7:5.

Poljakinja će u osmini finala igrati protiv Italijanke Roberte Vinči.

 
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.