Uhapšen Albanac koji je planirao terorističke napa

Izvor: Akter, 01.Jul.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Albanac koji je planirao terorističke napa

Albanska policija uhapsila je danas albanskog državljanina pod sumnjom da je "osnovao kriminalnu organizaciju s ciljem da izvede terorističke napade" u Italiji

Baki Coku (40) uhapšen je na osnovu međunarodne poternice u gradu Lušnja, oko 100 kilometara južno od Tirane, rekao je portparol albanske policije.

Hapšenje je rezultat zajedničke akcije antiteroristočkih jedinica albanske i italijanske policije, navodi se iz istih izvora. 

U toku je postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izručenja uhapšenog Italiji, gde će mu se suditi.

Međunarodna policijska akcija sprovedena je istovremeno u više italijanskih gradova i u Lušnji, a lokalni mediji su javili da je zbog sumnje na terorizam u toku istraga protiv pet Albanaca koji žive u Italiji.

U Tirani se sudi grupi od devet osoba pod sumnjom da su podsticali i regrutivali albanske kandidate za džihad i da su finansirali njihov odlazak u Siriju, gde su su se borili u redovima terorista.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Albanac islamista planirao masakre po Italiji

Izvor: Mondo, 01.Jul.2015

Albanska policija uhapsila je danas albanskog državljanina pod sumnjom da je "osnovao kriminalnu organizaciju s ciljem da izvede terorističke napade" u Italiji...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Baki Coku (40) uhapšen je na osnovu međunarodne poternice u gradu Lušnja, oko 100 kilometara južno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.