Vučić: Nova fabrika Ariston u Nišu već 2025. imaće izvoz vredan 240 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2024, 03:06

Vučić: Nova fabrika "Ariston" u Nišu već 2025. imaće izvoz vredan 240 miliona evra

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u industrijskoj zoni sever u Nišu, gde prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije "Ariston", da je to sa rukovodstvom kompanije ugovorio na Ekonomskom forumu u Davosu 2023. godine, da sada počinje gradnja i da će već 2025. fabrika imati izvoz vredan 240 miliona evra.

On je kazao da će u novoj fabrici biti zaposleno 300 ljudi.

"Mi smo se sreli u Davosu u januaru 2023. i obavili razgovor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oni su imali mali pogon u Svilajncu od 2,5 miliona evra. Tada smo se dogovorili da dođu", rekao je Vučić.

On je naveo da će se tu praviti najpoznatije pumpe za grejanje, kao i da će širiti svoj asortiman.

"Ovo je velika i važna kompanija za Niš. Otvorili smo osam fabrika, još dve treba da otvorimo - 'Palfinger' i 'Ariston' sad, ali 'Ariston' je posebno ime. Ima prihode od tri milijarde evra na godišnjem nivou, oko 10.700 zaposlenih. Njihovih proizvoda imate na tržištu 150 zemalja. To je velika italijanska kompanija. Srećan sam i zahvalan porodici, zahvalan sam svima iz Italije koji su tu odluku doneli, kao i ambasadoru Goriju", rekao je Vučić.

Naveo je da je u Nišu zaposleno 21.670 ljudi više nego 2012. godine i ocenio da to jasno pokazuje koliko su se stvari promenile i koliko su sada drugačije.

"Ova zona izgleda odlično i ona je put u budućnost", naglasio je on.

Dodao je da je lokacija izvanredna, jer je blizu koridora, kargoa, i predstavnicima "Aristona" poručio da veruje da će postići izvanredne rezultate.

Naveo da će budžet Niša biti povećan sa oko 90 miliona evra na 170 do 180 miliona, ali da je i to malo.

"Sve dok budžet Niša ne bude pola milijarde, moraćemo mnogo da radimo kako bi se to ubrzalo i promenilo. Ovo je najbolji put i najbolji način da to uspemo", naglasio je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Deseta fabrika stiže u Niš": Vučić na polaganju kamena temeljca za Ariston

Izvor: Blic, 23.Jul.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Ariston.

Nastavak na Blic...

Vučić na otvaranju nove terminalne zgrade na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji otvaranja nove terminalne zgrade na niškom aerodromu "Konstantin Veliki".

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.