Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana obeležio Međunarodni dan ljudskih prava

Zamenica zaštitinika građana za prava starijih Vladana Jović izjavila je danas povodom Međunarodnog dana ljudskih prava da je ove godine posvećena pažnja starijim osobama i ukazala na probleme sa kojima se suočava "ta ranjiva drustvena grupa i na potrebu zastite i unapređenja njihovih prava".

"Zastitnik građana obično dan ljudskih prava obeležava posetama ustanovama, pruzžaocima usluga sa kojima razgovara o položaju građana iz ranjivih grupa. Ovog puta, želeli smo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da promenimo ugao gledanja i da pružimo priliku samim građanima, u ovom slučaju starijima, da sami govore o svojim pravima, problemima sa kojima se suočavaju i o tome šta im je potrebno da bi unapredili svoj položaj", rekla je Jovićeva na forumu održanom danas u Beogradu.

Prema njenim rečima, stariji se najčešće žale na probleme u oblasti ostvarivanja socijalnih i ekonomskih prava, prava na penziono osiguranje, na usluge podrške, ali i na izloženost nasilju i na probleme u oblasti komunalnih usluga, navodi se u saopštenju kancelarija zaštitnika građana.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizivan je forum "O nama sa nama - Izazovi u ostvarivanju prava starijih iz njihovog i iz ugla zaštitnika građana".

Na forumu su govorili i Nadežda Satarić iz organizacije AMITY - Snaga prijateljstva, predstavnica Crvenog krsta Srbije Nataša Todorović i zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije Vasilije Bjelobrković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Novi dan o pravima starijih osoba, gošća i Dragana Pećo

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2017

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Temi jutra govorimo o pravima starijih osoba. Naše gošće su Vladana Jović, zamenica Zaštitnika građana i Nadežda Satarić iz udruženja "Amity - Snaga prijateljstva", čiji je cilj razvoj pozitivnog okruženja u kome će se više poštovati prava marginalizovanih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.