Zvanično potvrđeno: Sin Osame bin Ladena ubijen u američkoj operaciji

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično potvrđeno: Sin Osame bin Ladena ubijen u američkoj operaciji

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je u američkoj operaciji ubijen sin pokojnog lidera Al Kaide Osame bin Ladena.

"Hamza bin Laden, visoko rangirani član 'Al Kaide' i sin Osame bin Ladena, ubijen je tokom antiterorističke operacije SAD u regionu Avganistana i Pakistana“, saopštio je Tramp, prenosi Sputnjik.

On je dodao da će gubitak Hamze bin Ladena „Al Kaidi“ oduzeti ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važne liderske kvalitete i simboličku vezu s njegovim ocem, nego će osujetiti i važna operativna dejstva organizacije.

„Hamza bin Laden je odgovarao za planiranje i rad s raznim terorističkim grupacijama“, objasnio je Tramp.

Letos je bilo saopšteno da je moguće da je Hamza bin Laden poginuo, ali tada SAD nisu zvanično potvrdile to saopštenje.

Prvu vest o njegovoj smrti prenela je 31. jula američka televizijska mreža En Bi Si (NBC).

Hamza bin Laden se smatra omiljenim sinom Osame, osnivača Al Kaide koja je odgovorna za terorističke napade u SAD 11. septembra 2001. godine.

On se nalazio na američkoj crnoj listi osoba optuženih za terorizam.

Osama bin Laden ubijen je u maju 2011. godine u operaciji američkih specijalnih snaga u Pakistanu. Posle Bin Ladena na čelo Al Kaide je postavljen Ajman al Zavahiri, ali mnogi su tada smatrali da je Hamza više cenjen u islamističkim krugovima.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAMP ZVANIČNO POTVRDIO: Omiljeni sin Osame bin Ladena likvidiran! Evo gde su Amerikanci ubili Hamzu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 14.Sep.2019

Američki predsednik Donald Tramp potvrdio je danas smrt Hamze bin Ladena, omiljenog sina Osame bin Ladena koji je ranije predstavljen kao njegov naslednik na čelu Al Kaide.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.