„Nema pravde na Zapadu“ – Putin

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2024, 23:40

„Nema pravde na Zapadu“ – Putin

Moskva je imala dovoljno nekažnjivosti i licemerja Zapada i namerava da osigura da pravda ponovo postoji u svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Putin je razgovarao sa novinarima, među kojima je bilo i mnogo predstavnika zapadnih medija, na kraju samita BRIKS-a u Kazanju.
„Da li je pravedno lagati nam u lice da se NATO neće širiti, a onda ga širiti?“ upitao je Putin novinara Bi-Bi-Sija, Stiva Rozenberga, kao odgovor na njegovo pitanje.
„Da li je pravedno izvršiti državni udar, pljunuti na sve principe prava i finansirati udar u Ukrajini?“ dodao je, osvrćući se na Euromajdan 2014. godine koju je podržao Vašington.
„Da li je to pravda? Ovde nema pravde,“ izjavio je Putin. „Želimo da to promenimo. I promenićemo.“
Ruski predsednik je takođe odbacio kao „besmislice“ tvrdnje da je Moskva na neki način odgovorna za „haos“ na britanskim ulicama. Šta god da se dešava u Velikoj Britaniji, to je rezultat sopstvene politike Londona, izjavio je Putin.
Direktor britanske obaveštajne službe MI5, Ken Makalum, tvrdio je ranije ovog meseca da je podrška Velike Britanije Ukrajini učinila London metom ruske propagande i podrivačke aktivnosti, tražeći više ovlašćenja i državnih fondova za borbu protiv navodne pretnje. Izvor: RT (F)

Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.