RHMZ: U 20 sati u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu izmereno 35 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2024, 00:25

RHMZ: U 20 sati u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu izmereno 35 stepeni

Temperatura u većini mesta u Srbiji u 20 sati je iznad 30 stepeni, a u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu izmereno je 35 stepena.

Za stepen niža temperatura je u Zrenjaninu, Loznici, Ćupriji. U Paliću, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Valjevu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu je 33 stepena, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog izražene vlažnosti vazduha u nekim gradovima subjektivni osećaj je znatno iznad izmerene temperature, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je tako prema RHMZ, u Novom Sadu subjektivni osećaj trenutno kao da je 42 stepena, a u Loznici i Sremskoj Mitrovici 39.

Najsvežije je trenutno na Kopaoniku, gde su izmerena 23 stepena, slede Sjenica sa 24 stepena i Crni Vrh sa 26 stepeni, dok je na Zlatiboru 28 stepeni.

Na području cele Srbije na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, velika je verovatnoća da će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.

U Novom Sadu se veoma izražen toplotni talas nastavlja do kraja ove i početkom sledeće sedmice, sa maksimalnim temperaturama od 37 do 40 stepeni i uz tropske noći.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji i postepeni pad temperature, do 5 stepeni, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TROPSKE TEMPERATURE OD RANE ZORE Beograd ponovo najtopliji, u šest sati izmereno skoro 30 STEPENI

Izvor: Blic, 13.Jul.2024

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano i veoma toplo, sa temperaturom od 35 do 40 stepeni Celzijusa, a već pre sedam temperature su bile skoro 30.

Nastavak na Blic...

U 8 sati najtopliji Beograd sa 31, u Novom Sadu 28 stepeni Celzijusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2024, 00:17

U Srbiji je u 8 sati jutros najtopliji bio Beograd sa temperaturom 31 stepen Celzijusa, pokazuju podaci RHMZ...U Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Smedrevskoj Palanci bilo je 29 stepeni, a u Novom Sadu, Loznici, Valjevu i Ćupriji 28 stepeni Celzijusa...Najsvežije je u Sjenici, gde je izmereno 19 stepeni...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.