Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2024, 09:33

Izraelska vojska pozvala na evakuaciju 37 sela i gradova na jugu Libana

Izraelska vojska upozorila je jutros stanovnike 37 sela i gradova na jugu Libana da se odmah evakuišu i krenu severno od reke Avali.
"Radi vaše bezbednosti, morate odmah evakuisati svoje domove. Svako ko je u blizini operativaca Hezbolaha, njihovih objekata ili njihovog oružja, izlaže sebe riziku", izjavio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adri.
On je naveo na platformi Iks da izraelska vojska nema nameru da naudi libanskom stanovništvu, već samo militantnoj grupi Hezbolah, kao i da im radi njihove bezbednosti naređuje evakuaciju severno od reke Avali.
"Očekuje se da će svaka kuća koju Hezbolah koristi za svoje vojne potrebe biti meta. Odmah se evakuišite iz svojih domova....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.