Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojim učestvuju traktori - neosvetljenost vozila (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2024, 12:10

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojim učestvuju traktori - neosvetljenost vozila (AUDIO)

U Republici Srbiji samo u toku 2022. godine poginuo je 81 vozač traktora, a prošle godine 59. U poslednjih 10 godina smrtno je stradalo više od 350 traktorista, dok je njih više od 2.000 povređeno.

Tehnička neispravnost traktora, u smislu posedovanja i korišćenja rotacionog svetla, jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju traktori, istakao je govoreći za Jutarnji program Radio Novog Sada Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćaja.

Okanović podseća da je jedna od najtežih saobraćajnih nezgoda koja se desila u Srbiji upravo nezgoda u kojoj je učestvovao jedan traktor - osmoro ljudi je poginulo u sudaru kombija i traktora.

Detaljnije u audio-zapisu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.