Prednosti vežbanja u prirodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2024, 12:20

Prednosti vežbanja u prirodi

Da li ste nekad pomislili da trening u teretani zamenite vežbanjem u prirodi? Trening u prirodi ne samo da poboljšava raspoloženje, već telu donosi velike fizičke i mentalne benefite koji mu u zatvorenom prostoru nisu dostupni. Zato, kad god to vremenski uslovi dozvoljavaju - izađite napolje i vežbajte.

Kada govorimo o dobrom osećaju i celokupnom zdravlju, jedina bolja stvar od treninga u teretani jeste trening u prirodi. Fitnes instruktor Borislav Kukić vežba od svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 12 godine. Pre četiri godine shvatio je da je hipnotisan društvenim mrežama, količinom vesti i brzim načinom života...

"Kad sam to shvatio, istog momenta otišao sam napolje, u prirodu, da treniram. Otišao sam na neko brdo malo dalje od grada, izuo sam patike i počeo da treniram. Trideset minuta je trajalo to sve, ali ta energija koju sam osetio dok sam vežbao i nakon treninga, sutradan ujutro, neopisiva je", rekao je fitnes instruktor Borislav Kukić.

Trening i priroda su savršen spoj za dobru formu i pozitivno raspoloženje. Istovremeno, možemo da uživamo u dobrobitima sunčanja, a priroda nas i dodatno motiviše, ispunjava nas dobrom energijom i oslobađa stresa.

"Kada treniramo u prirodi, bosonogi, imamo moć da osetimo blagostanje i povežemo se sa prirodom, što nam automatski smanjuje stres, povećava nam nivo hormona sreće, ali onaj prirodni, što drži dugo, a ne kao kafa, sat-dva", rekao je Kukić.

Borislav priznaje da ni on sam nije motivisan 100% vremena, ali da su disciplina i istrajnost najvažniji.

Ukoliko previše vremena provodite u zatvorenom prostoru, mi vam predlažemo da spojite lepo i kosrisno. Vežbajte u prirodi, a ujedno uživajte u zelenilu i svežem vazduhu. Učinite nešto dobro za svoje zdravlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.