U Rumi otvorena rekonstruisana zgrada Zavičajnog muzeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2024, 15:01

U Rumi otvorena rekonstruisana zgrada Zavičajnog muzeja

U Rumi je danas svečano otvorena kompletno rekonstruisana zgrada Zavičajnog muzeja.

Zgradu Zavičajnog muzeja i stalnu postavku ove ustanove je obišla potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić, zajedno sa čelnicima opštine i zaposlenima.

Prilikom posete, ona je istakla da je ovo izuzetan projekat očuvanja kulture i tradicije ovog kraja, o čemu svedoči angažovanje sva tri nivoa vlasti.

Potpredsednicu Pokrajinske vlade dočekali su vodeći ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Opštine Ruma, kao i zaposleni u Zavičajnom muzeju. Tom prilikom, ona je istakla da je ono što je urađeno veliki poduhvat i dobar primer očuvanja kulturnog nasleđe koji treba slediti.

Veliki rad i trud je uložen tokom godina rekonstrukcije, kazao je direktor muzeja Uroš Nikolić i istakao značaj projekta za zaposlene, Rumu i Srem.

Lokalnoj samoupravi Ruma na ovom velikom poduhvatu podrška je stigla i sa državnog i pokrajinskog nivoa vlasti, što je veliko zadovoljstvo, naglasio je predsednik Skupštine opštine Ruma Stevan Kovačević.

Rekonstrukcija je započela 2022. godine urađena kompletna reparacija i nabavljena nova oprema koja krasi stalnu postavku i pokreće novo poglavlje u istoriji Zavičajnog muzeja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.