Izvor: RTS, 12.Jul.2024, 08:30

Гужве на границама – колоне возила на Хоргошу, Прешеву и Градини

На путничким терминалима граничних прелаза почеле су гужве. Колоне возила на Хоргошу, Прешеву и Градини. Теретна возила на Батровцима чекају осам сати.
На граничном прелазу Хоргош од синоћ је појачан прилив возила из западне Европе.
На >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << улазу у Србију, пријемне траке отварају се према потреби, па задржавања путничких возила нису дужа од двадесетак минута.
Међутим, на излаз из Мађарске, на суседном прелазу Реске, путници у аутомобилима чекају од једног до два сата да би стигли до Србије.
На граничним прелазима Хоргош 2, Бачки Виногради и Келебија потребно је између 90 и 120 минута да се пређе мађарско-српска граница у правцу Србије.
На прелазима Бачки Брег, Рабе, Ђала, Бајмок и Растина путници се задржавају до 20 минута за улазак у нашу земљу.
На Градини, из Србије се излази у шест колона плус додатни излаз за теретна возила и аутобусе. Тај излаз користе они који иду на море ка Бугарској, Грчкој и даље ка Турској.
На прелазу Прешево ка Северној Македонији излази се у пет колона и нема задржавања дужих од 30 минута. С обзиром на то да се очекују веће гужве, алтернативни прелаз је Прохор Пчињски.
Теретна возила на Батровцима, на излазу из земље, задржавају се осам, а на граничним прелазима Сремска Рача и Градина сат времена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.