Izvor: RTS, 14.Jul.2024, 05:41

Још једна акција бесплатних превентивних прегледа у Србији

Министарство здравља од 8.00 до 17.00 часова, у више од 160 здравствених установа широм Србије, организује акцију бесплатних превентивних прегледа, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.
У више >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од 160 здравствених установа организује се акција бесплантих превентивних прегледа широм Србије.

Сви грађани, са и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута обаве преглед код специјалисте интерне медицине, да измере крвни притисак, да ураде унализу шећера у крви, ЕКГ, анализу хормона штитасте жлезде TSH и FT4, као и ултразвучни преглед штитасте жлезде.
Такође, бесплатни превентивни прегледи за све грађане биће организовани и у Клиничком центру Војводине.
И овога пута, сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе већ у току наредне недеље, саопштио је Клинички центар Војводине.
Министарство здравља и Клинички центар Војводине позвали су раније грађане да обаве превентивне прегледе. Превентивни прегледи ће се спровести у Специјалистичкој Поликлиници, (сутерен зграде Поликлинике).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.